Economia 22/01/2019

Els treballadors del comerç reclamen una pujada salarial pròxima al 10% en tres anys

S'inicia la negociació del nou conveni col·lectiu del sector amb postures enfrontades entre els sindicats i els empresaris

Carles Tudurí
1 min
Les patronals del petit comerç destaquen que es troben en una situació complicada.

PalmaAquest dimarts es constitueix la mesa de negociació del sector del comerç de les Illes Balears amb postures enfrontades entre la patronal i els sindicats sobre la possible pujada salarial, ja que, mentre els treballadors consideren la possibilitat de reclamar una pujada percentual salarial de dos dígits, els empresaris creuen que s'ha d'actuar amb moderació. La negociació afecta prop de 60.000 treballadors.

Fons sindicals asseguren que es demanarà una pujada pròxima al 10%, si es negocia un conveni de tres anys, per tal de compensar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors del petit comerç durant els darrers anys, tot i que encara s'han de posar d'acord les tres entitats més representatives dins el sector, UGT, CCOO i USO, sobre el percentatge que se sol·licitarà.

En canvi, Antoni Fuster, president de Pimeco, destaca que encara no coneix la forquilla en la qual se centrarà la negociació, però recorda que la situació del comerç és molt complicada en aquests moments a causa de la competència de les grans superfícies i de les vendes en línia.

Sobre les millores de les condicions dels treballadors que fan feina els festius, Fuster ha explicat que el cost d'obrir en diumenge i els dies de festa és una de les raons que no permet al petit comerç competir en aquest àmbit.

Per la seva banda, Toni Gayà, president d'Afedeco, ha demanat moderació als sindicats en les seves reclamacions i ha destacat que el sector pràcticament encara no s'ha recuperat de la crisi i per això no pot assumir increments salarials molt elevats.

stats