Transports
Economia 07/11/2022

La plataforma de transportistes convoca una aturada indefinida a tot l'Estat a partir de diumenge

La mobilització l'ha convocat la Plataforma en Defensa del Transport, que ja va organitzar les aturades del mes de març

1 min
Transportistes manifestant-se aquest dijous a Logroño.

MADRIDEls transportistes han decidit convocar una vaga indefinida a tot l'Estat per denunciar l'incompliment per part dels seus clients de la llei que prohibeix treballar a pèrdues, així com per la falta de control per part del govern espanyol al compliment de la norma. L'aturada anunciada aquest dilluns per la Plataforma en Defensa del Transport començaria la nit de diumenge 13 de novembre a dilluns dia 14. Així ho han decidit les bases de l'organització per amplia majoria (un 86% ha votat que sí).

La vaga serà a nivell estatal. Aquesta Plataforma, que no forma part de les organitzacions majoritàries del sector, ja va organitzar la vaga del passat mes de març, que es va acabar desconvocant després d'un llarg estira-i-arronsa amb el govern espanyol per millorar les seves condicions i arrancar la bonificació del gasoil professional, així com un paquet d'ajudes directes.

Fonts del ministeri de Transports apunten que "respecten les mobilitzacions anunciades" però "fan una crida a la responsabilitat". "La majoria del sector del transport ens està traslladant que valora molt positivament totes les millores dels últims mesos, un ambicions paquet de mesures que dona compliment a les seves reivindicacions històriques", afegeixen les mateixes fonts.

stats