Automoció

Tesla haurà de revisar dos milions de cotxes als EUA per errors en el pilot automàtic

L'autoritat del trànsit estatunidenca creu que el sistema Autosteer fa augmentar la sinistralitat

ARA
2 min
Tesla Service

BarcelonaTesla haurà de cridar a revisió uns dos milions de vehicles als Estats Units per errors en el sistema de pilot automàtic que fan augmentar la sinistralitat, segons ha determinat la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), l'autoritat del trànsit del país, segons informa Reuters.

Aquest organisme fa més de dos anys que investiga el fabricant d'automòbils del multimilionari Elon Musk, després d'identificar més d'una dotzena d'accidents en què cotxes Tesla van topar amb vehicles aturats. La NHTSA va determinar que el disseny del pilot automàtic de Tesla pot facilitar controls d'ús i participació del conductor "inadequats". L'autoritat del trànsit estatunidenca va revisar 956 accidents i es va centrar en 322 que estaven relacionats amb el pilot automàtic.

La companyia posarà en marxa l'actualització de 2,03 milions de cotxes dels models S, X, 3 i Y als Estats Units fabricats des del 2012. L'actualització del denominat Autosteer es basarà en el hardware del vehicle i inclourà alertes visuals en la interfície de l'usuari per simplificar l'activació i desactivació del sistema i la seva eventual suspensió si el conductor, de forma reiterada, no demostra que es cuida de la conducció mentre la funció està activada, ha indicat Tesla. La companyia haurà de fer aquesta actualització de forma gratuïta i la NHTSA mantindrà oberta la investigació fins que s'acabi el procés i es comprovi que s'ha resolt el problema.

Disset morts

La NHTSA ha enviat investigadors a 35 accidents amb Tesla des de l'any 2016 en els quals hi havia sospites que els vehicles funcionaven amb aquest sistema automatitzat i almenys 17 persones haurien perdut la vida en aquests sinistres, segons informacions dels mitjans locals.

Aquest no és el primer problema de Tesla relacionat amb el pilot automàtic. Al febrer, la companyia ja va cridar a revisió un total de 362.000 cotxes perquè el programa de conducció autònoma permetia excessos de velocitat, circulació il·legal en interseccions i un funcionament imprevisible que augmentava el risc d'accidents.

stats