La pagesia es revolta

Tensió entre manifestants i policia a les protestes dels pagesos en diferents punts de l'Estat

Més de 5.000 denúncies, amb 19 detinguts i 2.725 persones identificades per la 'llei mordassa'

ARA
2 min
Agricultors apartant un cotxe de la Guàrdia Cicil per poder arribar a Pamplona.

BarcelonaA diferència de les tractorades a Catalunya, que han transcorregut sense incidents al marge dels problemes de trànsit en diverses vies principals i a la ciutat de Barcelona, a la resta de l'Estat s'han viscut moments de tensió en diferents manifestacions de pagesos. Fins aquest dijous s'havien detingut 19 persones per tota la geografia espanyola, segons el balanç provisional del ministeri de l'Interior, que deixa també 2.700 identificats per ser sancionats i gairebé 5.000 denúncies administratives.

Les dades del balanç provisional s'han donat a conèixer després de la reunió del comitè de seguiment a Interior. Segons fonts del ministeri, des de dimarts fins dijous a les 12 hores s'han detingut un total de 19 persones, set més que ahir a la nit. Les tres jornades de protestes també deixen 2.725 persones identificades per a proposta de sanció administrativa d'acord amb la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana –la coneguda com a llei mordassa–, així com 799 denúncies administratives incoades i 4.200 més de trànsit.

Agents de policia emportant-se un pagès a Castelló.

Per tercer dia, agents de la Policia, la Guàrdia Civil i policies autonòmiques s'han desplegat per diferents vies espanyoles per advertir que no es podien tallar carreteres en concentracions que prèviament no havien estat comunicades. També s'han viscut moments de tensió amb les forces de seguretat, amb càrregues puntuals que a l'autovia A-66, a l'altura de Zafra, a Extremadura, han deixat un guàrdia civil ferit pel llançament d'una pedra.

Agents de la Guàrdia Civil i manifestants a Castelló.

Granada va ser durant la segona jornada de protestes un dels punts de més tensió per l'arrest d'almenys sis persones a la concentració al costat de l'A-92 al terme municipal de Santa Fe, a l'àrea metropolitana de la ciutat andalusa. La intenció de pagesos i ramaders era portar la tractorada a la circumval·lació de la capital granadina durant el matí. La Subdelegació del govern a Granada va explicar que les detencions es van dur a terme per un suposat intent d'agressió a agents de la Guàrdia Civil.

stats