Economia 25/04/2018

L'1 de maig els sindicats reivindicaran igualtat salarial, pensions dignes i una millor ocupació

Comissions Obreres, UGT i l'STEI demanen que els treballadors surtin al carrer dimarts a les 12, de forma simultània a totes les illes

Sabrina Vidal
1 min
Gelabert de l'Stei, García de CCOO i Texía d'UGT

Palma"Temps de guanyar", amb aquest lema els sindicats CCOO, UGT i STEI demanen a la ciutadania que surtin al carrer el proper primer de maig, Dia del Treballador. Ho fan reclamant una ocupació de qualitat, unes pensions dignes i la reducció de la bretxa salarial.

"La sortida de la crisi no es pot fer amb precarietat salarial, els beneficis no arriben al conjunt dels treballadors", ha explicat el secretari general de CCOO a les Illes Balears, José Luis García. "Hem de reivindicar tot el que ens ha robat aquest govern, és el moment d'activar el Pacte de Toledo", ha afegit el secretari general d'UGT, Alejandro Texías.

Per la seva banda, el secretari general de l'STEI, Miquel Gelabert, ha remarcat la importància de la unitat sindical, "tenim davant són el govern, les patronals i el neocapitalisme".

En els seus orígens, el primer de maig era un dia per reivindicar el dret a un treball digne, al descans i a l'oci, "avui tenim les mateixes necessitats", han dit tots tres.

La cita serà el dia 1 de maig a les 12 del migdia a la plaça d'Espanya, de Palma, la plaça de Maó i el carrer de Navarra, d'Eivissa.

A Palma, el final de l'acte serà de caràcter festiu al Parc de la Mar, a les 14 hores, amb la presència dels partits polítics d'esquerres.

stats