Economia 04/01/2019

La vaga de Ryanair no afectarà els vols a les Illes gràcies als serveis mínims decretats per Foment

Les tres jornades de protesta del 8, 10 i 13 de gener es mantenen després que treballadors i empresa no s'hagin posat d'acord

Ara Balears
1 min
Nova vaga dels treballadors de la compnayia de baix cost.

PalmaEl Ministeri de Foment ha decidit els serveis mínims per a les tres jornades de vaga de Ryanair convocades per al 8, 10 i 13 de gener, que estableixen que es garanteixin el 100% dels vols operats a les Illes. La mesura s'ha pres una vegada els sindicats i l'empresa no arribassin dijous a un acord sobre aquests serveis mínims.

A més dels vols dels aeroports no peninsulars, es garanteixen les operacions que tinguin l'hora de sortida abans de l'inici de la vaga, tot i que després s'operi en aquest període. També es garanteix el 35% dels vols per cada ruta entre ciutats espanyoles peninsulars que tinguin un recorregut alternatiu inferior a cinc hores. Si aquesta alternativa és igual o superior a les 5 hores, s'estableix com a obligatori el 57% de les operacions.

Finalment, la resolució estableix que la companyia aèria haurà d'adoptar totes les mesures necessàries per garantir de manera estricta i rigorosa els drets dels passatgers afectats per la convocatòria de vaga.

La proposta acordada per ambdós sindicats preveia operar el 100% dels vols interinsulars; el 50% de les connexions entre la Península i els arxipèlags, i el 25% dels vols peninsulars de més de 500 quilòmetres de distància.

No es recollien, no obstant això, com a vols imprescindibles ni els que tenen una distància inferior a 500 quilòmetres ni els vols internacionals, ja que els sindicats de tripulants consideren que Ryanair no és una companyia de bandera ni l'única alternativa en les rutes principals.

Segons ha assenyalat USO en un comunicat, la companyia irlandesa pretenia imposar un 100% de serveis mínims, fet que vulnera el dret a la vaga.

stats