El sector de l'alimentació també suspèn en paritat

Les dones només són un 28% en els consells d'administració de les empreses d'aquest àmbit i un 21% en els comitès de direcció

1 min
Les empreses cotitzades tornen  A suspendre en la paritat

El sector de l'alimentació encara està lluny d'aconseguir la paritat. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi elaborat per l'associació 50 a 50, formada per més d’un centenar de dones directives, emprenedores o autònomes, després d'analitzar una cinquantena d'empreses i organitzacions representatives d'aquest àmbit a Espanya. Concretament l'informe se centra en analitzar la presència de directives als consells d'administració i als comitès de direcció.

Pel que fa al primer, la mitjana de participació de les directives és del 28%. Concretament, segons l'estudi, només un 34% de les empreses assoleixen la paritat en el consell d'administració mentre que un 43% estan lluny d'aconseguir-la i un 21% directament no tenen cap dona al consell.

Les dades, però, encara són més dolentes si s'analitzen els comitès de direcció d'aquestes companyies. En aquest cas, la presència de les dones baixa a un 21%, mentre que a un 65% de les empreses encara els queda molt camí per recórrer per aconseguir la igualtat i un 21% no compten amb cap directiva al comitè.

Participació més activa

Davant d'aquests resultats, des de l'associació, que va impulsar el 2017 l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona, es fa un crida perquè les empreses duguin a terme una participació "més activa i continuada a favor de la igualtat". "Les dades demostren, en general, que encara estem a mig camí per aconseguir aquesta fita", afegeix l'entitat. En aquest sentit reclama fer una aposta més consistent per avançar cap a l'assoliment de l'agenda 2030 de les Nacions Unides, que té com un dels principals objectius l'assoliment de la paritat de gènere.

stats