Economia 10/02/2021

El secretari de Transport del Regne Unit reclama als britànics que no reservin viatges per a les vacances d'estiu

El govern no vol que els ciutadans surtin del país per evitar una expansió de casos de coronavirus

ARA BALEARS
2 min
Dos turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaNou cop a la temporada turística a les Illes Balears. El secretari de Transport del Regne Unit, Grant Shapps, ha reclamat als britànics que no reservin viatges per a les vacances d'estiu perquè no saben quina serà llavors la situació sanitària. Segons ha explicat el diari The Guardian, Shapps va remarcar que el govern britànic no vol que els ciutadans viatgin fora del país, i ha recordat que, a hores d'ara, és il·legal reservar viatges.

En una entrevista a la BBC Radio 4, el secretari de Transport va informar que el primer ministre britànic, Boris Johnson, compareixerà el pròxim 22 de febrer per marcar les futures restriccions al país, entre les quals hi podria haver la mobilitat internacional. Tot i això, Shapps va deixar clar que, encara que la situació sanitària al Regne Unit millori, els turistes no podran viatjar si el país de destinació no és segur.

"És massa prest per parlar de la temporada d'estiu, el que no podem fer és reservar viatges sense saber quina serà la situació sanitària els mesos de juny, juliol i agost. De fet, ara mateix no és legal reservar viatges", ha sentenciat Shapps.

Aquestes declaracions del secretari de Transport del Regne Unit deixen el sector turístic de les Balears en una situació encara més complicada. Després que Armengol descartàs, quasi per complet, recuperar l'activitat turística per Setmana Santa, les esperances del sector estaven centrades en una temporada d'estiu que sembla que es complica. El mercat britànic és un dels més importants a les Illes, ja que un gran nombre dels turistes que visiten l'Arxipèlag durant els mesos d'estiu venen del Regne Unit.

Cal recordar que, durant la jornada d'aquest dimarts, hotelers i empresaris de Mallorca varen crear el moviment SOS Turisme per demanar ajudes urgents per al sector a causa de la situació de paràlisi en què es troba. L'objectiu del moviment és reclamar un pla de rescat amb ajudes directes i reducció de càrregues fiscals. A més, també reclamaran conèixer el pla de vacunació i que arribi a un 70% de la població abans de l'estiu per saber si podran recuperar part de l'activitat econòmica o no.

stats