Societat 01/02/2021

Armengol veu "molt complicat" recuperar l'activitat turística per Setmana Santa

El Govern aprova una línia d'ajudes per als negocis d'Eivissa

2 min
Els hotels ampliar la seva superfície fins a un 15%

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, dona pràcticament per descartada la temporada turística de Setmana Santa a les Illes Balears. Aquest dilluns, després de diverses reunions amb agents econòmics i socials a Eivissa, ha assegurat que veu "molt complicat" que l'inici de la recuperació l'activitat turística sigui durant la Setmana Santa, i ha remarcat que l'Arxipèlag està actualment en una situació "delicada" arran de l'increment de casos de coronavirus i de defuncions registrat les darreres setmanes.

Armengol ha remarcat la importància de "ser conscients" de la situació sanitària en la qual es troba actualment la Comunitat Autònoma i ha defensat que ara mateix el més important és "tombar la tercera onada". La presidenta ha explicat que un cop l'Arxipèlag aconsegueixi doblegar la corba de contagis es durà a terme una desescalada gradual de les restriccions. En aquest sentit, Armengol ha defensat que, en aquest cas, la desescalada serà "més lenta que en les altres ocasions".

Tot i això, la presidenta del Govern ha destacat que no es planteja "una temporada turística en blanc", sinó que ja estan treballant per millorar el pla de recuperació i promoció de les Illes amb vista a la pròxima temporada.

El Govern destina 4,7 milions a ajudes per als negocis d'Eivissa i 630.000 euros pels de Formentera

El Govern balear ha aprovat aquest dilluns una partida pressupostària per destinar 4,7 milions d'euros d'ajudes directes per als negocis d'Eivissa que s'han vist afectats per les noves restriccions per frenar l'expansió del coronavirus a l'illa. D'aquesta manera, les empreses de menys de 50 treballadors afectades per les mesures imposades pel Govern podran sol·licitar una ajuda econòmica de 1.500 euros al mes.

Per la seva banda, el Govern i Consell Insular destinaran 630.000 euros en ajuts als negocis de Formentera afectats per les restriccions. En total, se signaran dos convenis, un per valor de 210.000 euros en ajuts directes per als negocis afectats i un segon conveni de 105.000 euros per als altres sectors econòmics.

stats