Economia 02/10/2019

L'ex conseller delegat de Melià Sebastià Escarrer: "Les empreses som els màxims responsables de fer front al desastre climàtic i la desigualtat"

Escarrer és l'actual president de l'Associació pel Progrés de la Direcció a les Balears i ha participat en la jornada 'ADPay. Construint una humanitat més sostenible'

Ara Balears
2 min

PalmaL'ex coseller delegat de Melià i actual president de l'Associació pel Progrés de la Direcció (APD) a les Balears, Sebastià Escarrer, ha assegurat que "les empreses som els màxims responsables de fer front al desastre climàtic i la desigualtat". Escarrer ha participat aquest dimecres en la jornada 'ADPay. Construint una humanitat més sostenible' i ha remarcat, davant dels directius de més de 175 companyies que formen part de l'APD de la Comunitat, que són necessaris canvis que "no només depenen de les grans corporacions i dels governs, sinó de cada un de nosaltres".

Segons Escarrer, els empresaris no poden esperar davant l'actual situació de fragmentació i polarització dels partits polítics. "Les empreses no podem esperar ni dependre que els governs ens solucionin aquests greus problemes, que per primera vegada en la història afecten tots els països del món sense excepció", ha subratllat.

Sebastià Escarrer, que és membre del Wharton Board of Overseers des de 2013, conseller de Melià Hotels Internacional i que durant 15 anys va ocupar el càrrec de vicepresident de Sol Melià, s'ha declarat defensor de les "bondats del lliure comerç" i de com la globalització en els darrers 30 anys ha fet que més de 1.200 milions de persones hagin sortit de la pobresa extrema. Tot i això, apunta que és "conscient de com aquesta creació de riquesa ha estat a costa de la major destrucció del planeta en tota la història de la humanitat".

Una de les iniciatives que ha destacat Escarrer ha estat la que duu a terme la cadena hotelera Melià, que s'ha compromès a reduir les emissions de carboni de la seva activitat un 13% el 2023 i un 51% el 2035.

Per part seva, el batle de Palma, José Hila, ha plantejat el repte que la ciutat "assumeixi la sostenibilitat com un dels seus principis bàsics a tots els nivells", des de cada ciutadà fins a cada empleat al seu lloc de feina i cada empresa. A més, ha apel·lat a la fortalesa de la societat civil en aquest repte. Hila ha assegurat que la sostenibilitat és ara mateix "el tema" i el que reclamen els joves a tot el que tingui "capacitat de decisió", davant la necessitat de deixar el planeta millor del que està. Ha dit que la seva aspiració és deixar la ciutat millor del que la va trobar en assumir el càrrec.

stats