Economia 11/02/2021

Es romp l'acord entre el Govern i les patronals sobre les restriccions per frenar el covid-19

Els sindicats donen suport a les mesures anunciades en la Mesa de Diàleg Social tot i que s'hi han mostrat crítics

i
Ara Balears
2 min
Terrasses al carrer Fàbrica al barri de Santa Catalina

És la primera vegada que, en la Mesa de Diàleg, les patronals es desmarquen del Govern sobre les restriccions per frenar la pandèmia. PIMEM s'ha abstingut en la votació i CAEB hi ha votat en contra. En la roda de premsa duita a terme després de la reunió de la Mesa, la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha mostrat desacord amb la pròrroga del tancament de bars i restaurants durant quinze dies més, perquè, ha assegurat, "el sector de la restauració ho està passant molt malament i preocupa que la nova mesura pugui repercutir en el tancament de més negocis".

Per altra banda, el president de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIMEB), Jordi Mora, ha definit l'actual situació de "molt complicada", ja que en el cas de la restauració, "el problema no són les restriccions, sinó la falta d'ajudes per poder sobreviure tancats". A més, Mora ha destacat que les dades sanitàries a Mallorca han millorat i, per això, "som partidaris d'una desescalada lenta i controlada, però ens agradaria que fos abans".

Els dos sindicats –CCOO i UGT– s'han mostrat crítics amb les mesures preses, especialment CCOO, que ha retret al Govern que no actua amb coherència. "Deim unes coses i després en feim unes altres", ha expressat el seu president, José Luís García. Ha explicat que fa temps van quedar que la Mesa de Diàleg Social seria qui marcàs el calendari i "no ha estat així", ha assegurat. A més, ha recordat que "allò correcte" seria que primer es faci la Mesa de Diàleg i després la sectorial per evitar "les informacions dels darrers dies". Així mateix, el líder de CCOO ha explicat que la negociació d'avui horabaixa ha estat "fins al darrer minut".

Per part seva, Alejandro Texías d'UGT ha explicat que "entén" les discrepàncies dins la Mesa de Diàleg. "Entenem que les mesures anunciades en aquesta reunió són encertades per entrar amb paciència a la desescalada i així salvar la temporada", ha apuntat. 

stats