Economia 22/06/2017

Roldán admet que cal més transparència en el procés de dissolució del Popular

El president de la patronal bancària AEB defensa la resolució com un "signe de fortalesa" del sector

Júlia Manresa
2 min
El president de la patronal bancària espanyola, AEB, José María Roldán.

SantanderEl president de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB), José María Roldán, considera que la integració del Banco Popular per part del Santander a través de la intervenció europea és un "signe de fortalesa" del sector espanyol. Segons Roldán, el procés era imprescindible i es va fer correctament, "sobretot perquè no ha costat diners als contribuents espanyols". Tot i això, Roldán ha reconegut que cal més transparència, sobretot en el procés que s'està duent a terme actualment i a l'hora d'explicar quins han estat els motius per optar per aquesta resolució.

"Hem de dotar de màxima transparència les decisions, perquè, si no, es pot fer una pressió que pot ser la de falta de rigor", ha afirmat el president de la patronal bancària aquest dijous en unes jornades sobre digitalització bancària organitzades pel BBVA i l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE).

D'altra banda, Roldán ha defensat tot el procés perquè considera que ha aconseguit garantir l'estabilitat del sistema, evitar l'efecte contagi i no necessitar ajuts públics. Al mateix temps, però, Roldán ha defensat la tasca de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), qüestionada pels accionistes i, fins i tot, pel Banc Central Europeu (BCE), que l'ha instat a investigar la fuga de dipòsits.

La retirada de dipòsits del Popular alerta Europa

En aquest sentit, aquest representant de la banca espanyola ha assegurat que el fet que la CNMV aturi atacs d'inversors baixistes a entitats (com va passar amb Liberbank i no amb el Popular) a llarg termini només endarrereixen un problema inevitable.

La concentració no evitarà la competència

A més, en referència de l'avís que va fer aquest dimecres el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, sobre la concentració del sector bancari espanyol amb la fusió entre el Santander i el Popular i la imminent fusió de Bankia i BMN, Roldán ha anat en la mateixa línia i ha assegurat que "s'està esgotant la fase de concentració". Tot i això, Roldán ha insistit a matisar que malgrat el grau de concentració sigui elevat, la competència al sector no es veurà minvada, sobretot perquè la digitalització i l'entrada de nous actors garantiran una "competència salvatge".

stats