Economia 15/07/2021

El risc de pobresa i exclusió social puja fins al 22% a les Balears

El 9% de la població de les Illes va tenir moltes dificultats per arribar a final de mes durant el 2020

ARA Balears
1 min
La taxa AROPE és la que comptabilitza les persones en risc de pobresa o exclusió social.

PalmaLes Illes Balears han experimentat una pujada de 4 punts del risc d'exclusió social. Segons la taxa AROPE (At risk of poverty and/or exclusion) les Illes van passar del 18% al 22% entre el 2018 i el 2019. Encara no es tenen dades més actualitzades, però la pandèmia probablement serà un factor determinant. Alhora, el 9% de la població de l'Arxipèlag va tenir dificultats per arribar a final de mes durant el 2020, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística.

Pel que fa a les taxes de risc de pobresa o exclusió social més elevades de l'Estat, les Balears no estan entre les comunitats autònomes amb un nivell més alt. Per davant es troben Extremadura, amb un 38,7%; les Canàries, amb un 36,3%, i Andalusia, amb un 35,1%, entre les comunitats que la tenen més elevada.

A més, el 13% dels ciutadans de les Illes assegura que es va demorar amb els pagaments relacionats amb la renda o en pagaments fraccionats. Per altra banda, el 36,6% no va tenir capacitat per afrontar despeses imprevistes i un 31,7% no es va poder permetre anar de vacances fora de casa.

stats