Celebració
Economia 14/02/2023

Els restaurants de Mallorca lamenten la manca de parelles per Sant Valentí: "Sembla que ha passat de moda"

Les patronals consideren que es tracta d'un canvi de costums socials, malgrat que la inflació hi influeix

E.P.
1 min
Un cambrer en un local del sector de la restauració.

PalmaLes associacions de professionals de restauració de Mallorca han qualificat de "descafeïnat" el Sant Valentí d'enguany, i coincideixen a assenyalar que la festa ha perdut atractiu respecte d'anys anteriors i que cada vegada menys parelles surten a sopar pel dia dels enamorats, segons ha informat Europa Press. "Sembla que hagi passat de moda", ha comentat el president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo, les mateixes impressions que ha transmès el president de Pimem Restauració, César Amable, qui ha apuntat que "els costums van canviant".

Els restauradors apunten que aquest 14 de febrer les reserves han estat superiors a un dimarts qualsevol, encara que també recorden que moltes parelles traslladaran la celebració al cap de setmana en lloc de sortir un dia laborable. Però, en qualsevol cas, l'activitat no és la mateixa que hi havia uns anys abans i no ho atribueixen a la situació econòmica, encara que admeten que la inflació hi influeix, sinó a una qüestió de costums socials. "Abans, el 14 de febrer gairebé estaves obligat a sortir a sopar amb la teva parella", ha comentat Robledo, i ha afegit que la demanda baixa des del 2018. Segons recorda, les ofertes especials pel dia dels enamorats estaven molt més generalitzades fa uns anys. "Era un vespre molt important per als restaurants, i ara no té tanta visibilitat", ha reiterat.

En una línia semblant, el president dels restauradors de Pimem comparteix que, encara que "hi ha més reserves que un dimarts normal" i que són "dies que es factura més", aquesta jornada especial ha perdut força entre les parelles. "Els clients no són els mateixos que abans", ha afegit.

stats