Economia 25/10/2021

La restauració torna a la normalitat

Les úniques restriccions que es mantenen al sector són la prohibició de fumar a les terrasses i l'obligació de dur mascareta quan no es consumeixi

2 min
Diverses persones consumeixen a un bar de Palma.

PalmaEls bars i restaurants estan arribant al final de les restriccions. Iago Negueruela ha anunciat aquest dilluns al Consell de Govern que el sector de restauració podrà obrir els interiors al 100% de la seva capacitat. Ara mateix, les úniques restriccions que queden vigents són la prohibició de fumar a les terrasses, l'obligació de dur mascareta quan no es consumeixi i els aparells mesuradors de CO₂, com fins ara.

La baixa transmissió del virus i que el 81% de la població estigui vacunada han estat factors clau perquè les restriccions s'alleugerissin, segons ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela. "S'ha demostrat que una major mobilitat no ha provocat més infeccions", explicava el conseller. Així i tot, encara continuarà havent-hi matisos i restriccions diverses.

En el cas dels pubs i bars de copes, a Mallorca, Eivissa i Formentera es continua amb el 75% de l'aforament. No es podrà ballar ni en interiors ni als exteriors i per consumir s'ha de fer d'assegut. A més, les taules entre assistents han d'estar a un metre i mig de distància. L'única restricció que desapareix totalment és la del control horari. Per altra banda, a Menorca, que és l'única illa que es troba a nivell 0, en aquests locals sí que s'hi permet ballar i consumir de drets, l'únic que es manté és haver de dur la mascareta quan no es begui o mengi.

Les discoteques, per la seva banda, continuen igual. Amb el Green Pass poden adaptar zones per poder ballar amb mascareta. Però per consumir encara s'haurà de fer en taules. En aquest cas, les restriccions horàries també desapareixen i es podrà obrir fins quan es feia abans de la pandèmia.

La cultura també avança

La capacitat dels locals a interiors s'incrementarà fins al 80% i a l'exterior fins al 100%. La de l'interior es podrà augmentar i tot si la Direcció General de Cultura ho autoritza. Així, es permeten els concerts amb 1.000 persones de públic com a màxim i totes dretes, tant en interiors com a l'exterior.

Gimnasos i activitats esportives

La mascareta continua sent obligatòria a totes les illes en nivell 1 (Mallorca, Eivissa i Formentera). A Menorca, com que estan en nivell 0, la mascareta només serà obligatòria si no es pot respectar la distància de seguretat. Negueruela ha deixat entreveure que el camí natural serà aquest si les illes en nivell 1 passen al 0. Pel que fa a les altres activitats esportives, s'estableixen un màxim de 30 persones a esports de camp, 20 a esports de pista i 10 per a esports de contacte. Les competicions exteriors estan permeses amb fins a 3.000 participants.

Finalment, a les residències s'elimina la limitació d'una única persona d'acompanyament a les persones en el procés final de vida. Així mateix, es permetran les visites a les habitacions.

stats