Economia 20/08/2021

Les reserves hoteleres a les Balears baixaran durant les pròximes setmanes

La primera quinzena d'agost ha complert les expectatives del sector, amb un 65% de l'ocupació total

ARA Balears
2 min
Tot i haver complert les expectatives per la primera quinzena d'agost, la federació hotelera veu amb preocupació la segona part del mes d'agost.

PalmaLes reserves hoteleres a Mallorca auguren una baixada en les pròximes setmanes. Segons ha apuntat la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, a partir de dia 26 d'agost es preveu un descens més accentuat de les reserves. Alhora, als municipis amb més dependència del mercat alemany es preveu una major afectació, ja que l'arribada d'aquests turistes s'ha vist molt tocada per les darreres restriccions que va imposar l'executiu germànic. Pel que fa a la primera meitat del mes, la FEHM n'ha valorat positivament el resultat. S'ha complert la previsió d'arribar al 65% de l'ocupació a la majoria de territoris, i s'ha superat aquesta xifra en alguns establiments, però també s'ha vist com no s'arribava a les zones d'influència majoritària alemanya.

Els dos mercats principals continuen sent Alemanya i el Regne Unit, encara que amb un flux menor que en altres temporades. Alhora, segons ha assenyalat la FEHM, també ha estat menor del que s'esperava per a aquest mes d'agost. Així mateix, els mercats que més bé han respost han estat l'estatal i el francès, on s'ha notat un increment especial. Altres països com Suïssa o Polònia també han millorat les xifres en determinades zones de la geografia illenca. La presidenta de la federació, Maria Frontera, ha explicat que, malgrat el descens previst per a les pròximes setmanes, el mercat és molt invariable, "el fet de treballar amb terminis curts i amb moltes reserves de darrer minut fa pensar que les xifres actuals podrien millorar els pròxims dies si es mantenen les condicions actuals."

Allargar la temporada

El Consell de Mallorca s'ha marcat com a objectiu allargar la temporada al màxim possible, amb el novembre com a objectiu. L'entitat ha anunciat que fa feina en col·laboració amb el Govern, els ajuntaments i el sector privat per cercar alternatives en contraposició al sol i la platja. El conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha dit que està "satisfet" amb la temporada turística actual, tenint en compte la "irregularitat provocada per la pandèmia." La presidenta de la FEHM, Maria Frontera, també s'ha expressat respecte de l'allargament de la temporada i no ha estat tan optimista com el conseller. Ha explicat que la voluntat empresarial és continuar oberts el màxim de temps possible, però que no sempre és viable, "atesa la tendència de la temporada, les despeses a les quals s'ha de fer front per l'increment dels combustibles, subministraments, personal, etc., i que no s'han rebut les ajudes directes. Tot això farà que la gent s'ho pensi molt a l'hora de fixar la data de tancament."

stats