Economia 04/08/2021

Quasi un 90% dels hotels de Mallorca ja estan oberts

Un 7% d'aquests establiments ja han informat que no reprendran l'activitat enguany

ARA Balears
1 min
La crisi sanitària ha paralitzat l'activitat del sector turístic

PalmaLa situació del sector turístic mallorquí continua el seu procés cap a la nova normalitat i la xifra d'hotels oberts al públic no deixa d'augmentar. Segons ha informat la Federació Empresarial d'Hotelers de Mallorca (FEHM), actualment el 88,83% de la planta hotelera de l'illa ja rep turistes, xifra que suposa un augment de tres punts en relació amb les dades recollides el mes passat.

A més, la federació hotelera ha celebrat que des de l'inici de la temporada turística a l'Arxipèlag cap establiment turístic d'aquestes característiques ha tancat, tot i les restriccions imposades als turistes britànics i alemanys -dos dels mercats emissors més importants per al sector turístic de l'illa. Tot i això, la FEHM ha reconegut que un 7% dels hotels de Mallorca ja han anunciat que no obriran aquest any davant la inseguretat econòmica i sanitària actuals.

La presidenta de la Federació, Maria Fontera, ha recordat que abans del mes de juny només un 50% de la planta hotelera de l'illa estava oberta i actualment ja quasi tota ho està. En aquest sentit, ha destacat que la temporada turística d'enguany "començarà més tard" i ha remarcat que el mes d'agost "jugarà un paper clau per determinar el resultat global de l'estiu per als establiments turístics mallorquins".

Frontera ha explicat que un dels grans problemes per al sector hoteler de l'illa és que "el flux de reserves no és constant i és molt difícil fer una previsió del que passarà en les pròximes setmanes o dies". La presidenta de la Federació ha assegurat que molts viatgers esperen per saber les restriccions que imposen els seus països i no decideixen "fins al darrer moment si vindran a Mallorca o no".

stats