Economia 13/07/2019

10.100 persones varen realitzar la seva declaració amb el servei Renda Àgil del Govern

S'ha registrat un augment d'un 10% de declaracions respecte de l'any passat

Ara Balears
2 min
El servei de cita prèvia està disponible a partir d'aquest dimarts

PalmaEl servei autonòmic Renda Àgil ha ajudat enguany 10.100 persones de les Balears a realitzar la seva declaració de la renda de 2018, ha informat el Govern. Es tracta d'un augment d'un 10% de declaracions respecte de l'any passat, quan 9.900 contribuents es varen beneficiar d'aquest servei que presta l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB).

Aquest servei, que permet concertar cita prèvia, resoldre dubtes i agilitar la tramitació, aquest any s'ha oferit en 18 punts d'atenció personalitzada de 37 municipis balears durant el mes i mig de durada de la campanya.

Renda Àgil ha crescut un 7,6% quant al nombre de persones ateses (de 9.386 a 10.107) i un 10,1% en el nombre de declaracions realitzades (de 8.999 a 9.907) respecte de l'any passat.

Calvià encapçala el llistat de municipis on s'han realitzat més declaracions, 1.581 en concret, a través del servei Renda Àgil.

Després de Calvià, Ciutadella ha estat novament la localitat amb major activitat (1.227 declaracions realitzades), seguida de Formentera (934). Els següents municipis amb més declaracions han estat Capdepera (739), Sóller (709) i Felanitx (705).

Una de les novetats d'enguany del servei ha estat el punt d'atenció habilitat a Sant Llorenç des Cardassar, on han estat ateses 95 persones.

L'ATIB va desplaçar personal tècnic al municipi amb l'objectiu de facilitar informació i ajudar per fer la declaració els veïns afectats per les inundacions del 9 d'octubre de 2018, en relació amb els beneficis fiscals per als contribuents que han rebut ajudes públiques per pal·liar els danys causats per la inundació.

L'ATIB ofereix cada any el servei Renda Àgil en col·laboració amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i distribueix els seus punts d'atenció principalment en municipis de la Part Forana de Mallorca, a Menorca i Formentera, als quals no arriba el servei de l'agència tributària estatal.

D'aquesta manera, entre la xarxa d'oficines de l'ATIB i les cinc oficines de l'AEAT s'aconsegueix una àmplia cobertura per ajudar tots els contribuents de les Illes.

stats