Economia 06/05/2019

El servei Renda Àgil arranca per ajudar a fer la declaració de l'IRPF a 37 municipis de les Balears

El servei de cita prèvia estarà disponible a partir d'aquest dimarts i permetrà concertar entrevistes presencials fins a final de juny

Ara Balears
2 min
El servei de cita prèvia està disponible a partir d'aquest dimarts

PalmaUn any més, l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa en marxa la campanya Renda Àgil per ajudar a fer la declaració de l'IRPF, a través d'un servei de cita prèvia, mitjançant sol·licituds de manera telefònica a través de la línia 971767676 o per internet al portal www.atib.es, per concertar entrevistes presencials. El servei està adreçat a un total de 37 municipis de les Illes.

Aquest servei, disponible per demanar cita a partir de demà dia 7 de maig i fins a finals de juny, es presta en col·laboració amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i serveix per agilitzar la tramitació de la declaració de la renda mitjançant l'ajuda i l'assistència als contribuents en els punts d'atenció distribuïts al territori de les Illes Balears.

L'objectiu de la campanya, presentada per la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, i la directora de l'ATIB, Maria Antònia Truyols, és arribar a tots els ciutadans de les Balears i prestar ajuda a l'hora de fer la declaració.

En total, s'han habilitat 18 punts d'atenció personalitzada per a 37 municipis a través de la xarxa d'oficines de l'ATIB, principalment als municipis de la Part Forana de Mallorca, Menorca i Formentera, als quals no arriba el servei de l'agència tributària estatal, i que conjuntament amb les cinc oficines de l'AEAT permeten una cobertura extensiva per als contribuents de totes les illes.

L'any passat, el servei Renda Àgil va ajudar a fer la declaració de la renda a prop de 9.400 persones, un 28% més que l'any anterior, i va registrar gairebé 9.000 declaracions realitzades. La incorporació de Calvià i l'augment generalitzat de l'interès pel servei a la majoria de municipis expliquen aquest increment. Calvià, amb 1.359, és el municipi amb més declaracions realitzades a través d'aquest servei l'any passat, seguit de Ciutadella (1.255), Capdepera (915) i Formentera (693).

Com a novetat, enguany l'ATIB desplaça personal tècnic a Sant Llorenç des Cardassar amb l'objectiu de facilitar informació i ajudar a fer la declaració de la renda als veïns de la comarca afectats per les inundacions de 9 d'octubre de 2018.

L'ATIB ja va oferir xerrades informatives conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Llorenç a principis d'abril per explicar aquests beneficis fiscals adreçats a particulars i empreses establerts pel Govern de les Illes Balears i el govern de l'Estat.

El servei de Renda Àgil inclou les prestacions i facilitats següents: la cita prèvia telefònica i per internet, el recordatori de cita via SMS, l'emplenament de les declaracions, la confirmació i modificació de predeclaracions i la presentació de declaracions per internet a l'AEAT.

stats