Economia 02/09/2022

Puja l'atur i el Govern destaca que és l'agost que menys ho ha fet en època de bonança

Les Balears han registrat 35.758 persones desocupades, segons les darreres dades publicades pel Ministeri de Treball i Economia Social

2 min
La hostaleria és un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus

PalmaLes Balears han registrat 35.758 persones desocupades el mes d'agost, segons les darreres dades que ha publicat aquest divendres el Ministeri de Treball i Economia Social. Aquesta xifra significa que l'atur ha augmentat un 2% en comparació amb el mes anterior. "És la vegada que menys ha crescut" en època de bonança durant el mes d'agost, segons ha destacat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; l'increment intermensual és inferior als valors habituals d'aquest mes entre els anys 2017 i 2019.

D'altra banda, "és el millor mes d'agost pel que fa a la creació de llocs de feina", ha afegit el conseller. L'afiliació mitjana a l'agost ha estat de 606.422 afiliats, un nou màxim històric en comparació amb les dades dels mesos d'agost d'altres anys. Hi ha 54.201 persones treballant més que l'agost del 2021, un augment del 9,8%; tres vegades més que l'augment de la mitjana estatal, que és del 3,5%. El director general de Model Econòmic i Treball, Llorenç Pou, ha afirmat que comença "una nova etapa d'expansió laboral postpandèmia".

Negueruela recalca que, des de l'aprovació de la reforma laboral, es manté el nivell de la qualitat de la feina, homologable a nivells europeus. Defensa que "no parlam de creació de treball, sinó de creació de treball de qualitat". A més, destaquen l'augment del nombre d'afiliats pel que fa als joves, menors de 25 anys, que ha crescut un 42,2%. "Era el col·lectiu més afectat per la crisi i ara és el que té major expansió", ha dit Pou.

Així mateix, el conseller ha volgut respondre a unes declaracions del PP amb relació a la gestió que ha fet aquests anys el PSOE defensant que "l'èxit de les nostres dades del mercat laboral és gràcies al fet que el PP és a l'oposició des de fa set anys". I ha afegit que aquestes dades "permeten encarar el que queda d'any de manera positiva".

stats