Economia 10/01/2019

Els grans propietaris d'habitatges buits hauran de cedir-los durant set anys

És una de les conseqüències de l'entrada en vigor de la Llei estatal d'habitatge juntament amb la llei autonòmica

Sabrina Vidal
1 min
El lloguer turístic i els pocs pisos socials apugen els preus

PalmaEls grans tenidors de pisos hauran de cedir l'ús dels habitatges que estiguin buits injustificadament durant set anys per al lloguer. Si bé després de l'aprovació de la Llei autonòmica d'habitatge el termini era de cinc anys, amb l'entrada en vigor de la Llei estatal el passat 14 de desembre la cessió serà de set anys. Aquesta mesura s'haurà d'incloure en el Reial decret que regularà, entre d'altres, els habitatges desocupats i que el Govern estava a punt de remetre al Consell Consultiu.

La incorporació d'aquest punt fa que el Reial decret hagi de tornar a sortir a exposició pública durant vuit dies, cosa que en demora la tramitació, però, segons explica el conseller d'Habitatge, Marc Pons, "és necessari per la seguretat jurídica".

La mateixa normativa definirà què es considera un habitatge desocupat. La Conselleria ja avança que es determinarà a través de les factures mensuals o anuals de la llum i l'aigua, tot i que també es preveu una sèrie d'excepcions.

Una altra modificació que la normativa autonòmica d'habitatge pateix arran de l'entrada en vigor de la normativa estatal és que els nous contractes de lloguer establerts amb un màxim de 900 euros només podran incrementar-se allò que pugi l'IPC. Una mesura que ja han de recollir els contractes entre els particulars i que a la resta de l'Estat s'estableix per als contractes de fins a 600 euros.

stats