Economia 22/09/2021

El programa SOIB Reactiva 2020 ha donat feina a 2.700 persones a les Illes

PalmaActiva ha estat dotat de 3.365.278,38 euros només per Ciutat

ARA Balears
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball intervé a la cloenda del programa SOIB Reactiva.

PalmaFins a 2.700 persones han tingut feina aquest 2021 gràcies al programa SOIB Reactiva. Amb un pressupost global que ha arribat als 22 milions d'euros, ha implicat un suport econòmic sense precedents a les Illes pel foment de l'ocupació. Concretament, a Mallorca se n'han beneficiat 1.979 persones, amb una dotació de 16 milions d'euros; a Menorca, 257, amb 2,2 milions; a Eivissa, 480, amb 3,8 milions d'euros, i a Formentera, 27 persones, amb 226.000 euros d'aportació.

Un total de 272 persones s'han beneficiat del programa a partir de PalmaActiva. S'ha dividit en dos torns de contractacions de quatre mesos; el primer es va iniciar el desembre del 2020, amb 138 persones contractades per PalmaActiva (73 dones i 65 homes), i en el segon, 134 (72 dones i 62 homes). Aquest segon torn va començar el 25 de maig. El programa ha tingut un finançament de 3.365.278,38 euros per a aquestes contractacions.

El SOIB Reactiva 2020 ha subdividit les seves línies d'acció en tres grans grups. Per una banda, l'adreçada a joves menors de 30 anys i en atur. Per altra banda, l'adreçada a les persones desocupades de 30 anys o més en atur de llarga durada. Finalment, l'última línia estava adreçada a persones desocupades de 30 anys o més en atur de curta durada, afectades directament per la crisi del covid-19. Així, els perfils professionals de les persones que han fet feina a l'Ajuntament de Palma a partir de PalmaActiva han estat molt diversos: auxiliars informadors, informàtics, netejadors, electricistes, economistes i geògrafs, entre molts d'altres.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, ha agraït al SOIB l'esforç amb relació al pressupost invertit en aquest programa. Rodrigo ha enaltit el programa que "ha intentat ajudar tothom que a causa de la pandèmia no tenia feina". El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, també present a l'acte de cloenda del programa, ha destacat la gran labor del projecte, però també s'ha posat deures en el sentit de fer feina amb les empreses de les Illes perquè, un cop acabat el programa, hi pugui haver una inserció d'aquestes persones en el mercat laboral. En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta del Govern, Francina Armengol, dient que són conscients que s'ha de fer "feina amb els empresaris perquè hi hagi una intermediació directa".

stats