Economia 08/11/2018

La producció industrial creix un 5,4% a les Balears durant el mes de setembre

Les Illes se situen com la tercera comunitat autònoma a registrar el major increment

Ara Balears
1 min
Imatge de recurs

PalmaLa producció industrial ha augmentat a les Illes Balears un 5,4% el setembre respecte del mateix mes de l'any passat, segons les dades de l'índex de producció industrial (IPI) publicades aquest dijous per l'INE. Les Illes se situen, així, com la tercera comunitat autònoma a registrar el major increment, per darrere d'Extremadura (8,5%) i d'Astúries (6,8%).

En el conjunt d'Espanya, la producció industrial es va desplomar el setembre un 2,8% respecte del mateix mes de 2017, després que a l'agost moderàs el seu creixement a l'1,1%. Aquesta caiguda deriva de la reculada anual registrada en totes les destinacions econòmiques, però principalment pels béns de consum durador (7,5%).

En comparació amb l'agost, la producció industrial corregida va disminuir el 0,7%, enfront de l'alça del 0,6% del mes anterior. També en termes corregits, els majors increments es varen registrar entre les branques de la fabricació d'altres productes minerals no metàl·lics (6,3%), la de material de transport (5,2%) i la indústria de la fusta i el suro, excepte els mobles, la cistelleria i l'esparteria (5,1%).

stats