Economia 31/07/2019

La producció d'ametla baixarà un 20% a les Balears, segons el sector

En el conjunt de l'Estat es produirà un increment d'un 1,63%

Ara Balears
1 min
Disminueix la producció d'ametlla a les Illes

PalmaLa producció d'ametla a Espanya pujarà un 1,63% en aquesta campanya 2019/2020 respecte de l'anterior, amb 63.037 tones previstes, si bé a les Balears es registrarà un descens del 20%, fins a les 1.000 tones, segons la darrera previsió feta pel sector.

Cooperatives agroalimentàries d'Espanya i les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA han comunicat que la segona estimació de collita és un 19,37% superior a la mitjana dels cinc darrers anys. Respecte de la primera estimació de juny, s'ha produït un increment de l'1%, amb més de 63.000 tones d'ametla.

Es mantenen les dades a la majoria de les zones, encara que Múrcia i Aragó han augmentat la producció respecte de la de juny, pel fet que es preveuen millors rendiments. Aquesta situació contrasta amb la d'Extremadura i les Balears, on la persistent sequera ha ocasionat un lleu descens de l'estimació de producció.

A Andalusia, l'increment respecte de 2018, que ja es va manifestar en la primera estimació, no ha estat homogeni i sobresurten les reduccions importants en zones productores de Granada i Almeria.

Segons el sector, en general, es manté la bona qualitat i la grandària de les ametles.

stats