IPC
Economia 14/05/2024

Els preus pugen un 3,6% a les Balears aquest abril

On més es van incrementar va ser en aliments i begudes no alcohòliques, un 5,5% més que el mateix mes del 2023

ARA Balears
1 min
Una parada amb caixes plenes de bolets al mercat.

PalmaEls preus de les Balears varen pujar un 3,6% l'abril respecte del mateix mes de l'any passat, quatre dècimes per sobre de la taxa interanual del mes anterior, segons les dades de l'Índex de Preus de Consum (IPC) definitives publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En termes mensuals, la inflació a les Balears va augmentar un 1%, mentre que des de començament d'any la pujada arriba al 2,2%.

D'aquesta manera, les Illes presenten la segona taxa més elevada de l'IPC, per darrere de Galícia (3,7%). Al costat contrari es van situar Navarra (2,9%) i la Rioja (3,2%). Les Balears, Castella-la Manxa i el País Basc van ser les comunitats on més van créixer els preus en taxa interanual, mentre que Navarra i Extremadura són els llocs on van augmentar menys. En l'àmbit estatal, l'IPC va augmentar un 0,7% a l'abril en relació amb el mes anterior i va elevar 0,1 punts la taxa interanual, fins al 3,3%.

On més van pujar els preus a les Illes Balears respecte del mateix mes de l'any anterior va ser en aliments i begudes no alcohòliques, un 5,5% més que l'abril del 2023 (+0,9 punts respecte a la taxa interanual anotada el mes anterior); lleure i cultura, un 4,8% més (+1,8 punts); habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un 4,5% més (+1,6 punts), i restaurants i hotels, un 4,2% més (-0,7 punts). Al costat contrari, on més van caure en taxa interanual va ser en vestit i calçat, un -4,8% (-1,4 punts respecte de la taxa del mes precedent), l'única categoria en què es van reduir.

stats