Economia 20/01/2023

Els preus dels habitatges a les Illes continuen creixent, però les vendes cauen

L'Arxipèlag és la tercera regió de l'Estat on s'ha registrat un major descens de les transmissions immobiliàries

1 min
Una casa de Palma

PalmaEl mercat immobiliari illenc cau, mentre els preus continuen augmentant. Les Balears són la comunitat autònoma de l'Estat on més car és comprar un habitatge i els preus continuen en augment mentre les compravendes cauen.

Segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la compravenda d'habitatges a l'Arxipèlag va caure un 3,8% durant el mes de novembre en comparació amb les xifres recollides en el mateix període del 2021. Aquestes dades converteixen l'Arxipèlag amb la tercera regió espanyola on s'ha registrat un major descens de les transmissions immobiliàries, només per darrere Cantàbria i Múrcia.

Durant l'onzè mes de l'any passat es van vendre a les Balears 1.467 habitatges, dels quals només 19 eren protegits; 1.198, de segona mà i 269, noves construccions. La taxa de transmissions immobiliàries de l'Arxipèlag és de 478 per cada 100.000 habitants, xifra que el situa per sota de la nacional (491).

Aquestes dades es contraposen amb les recollides pel que fa als preus dels habitatges i dels metres quadrats. Segons les darreres estadístiques publicades pel Consell General del Notariat, les Balears són la comunitat autònoma d'Espanya on és més car comprar un habitatge. El preu mitjà dels pisos i cases a l'Arxipèlag el novembre va ser de 3.123 el metre quadrat, un 4% més que fa un any. Així, les Illes dupliquen el preu de la mitjana estatal, que se situa en 1.570 euros.

stats