Economia 09/08/2021

El preu del lloguer cau gairebé un 4% a les Balears

Les Illes són la segona comunitat amb la mensualitat més cara

ARA Balears
2 min
A dalt, pisos de lloguer a Ciutat. A baix, habitatges en lloguer visitats per l’ARA Balears.

PalmaEl preu del lloguer a les Balears ha caigut un 3,99% respecte de l'any passat, segons l'informe mensual del portal immobiliari Pisos.com. El preu mitjà del metre quadrat d'un pis ha estat d'11,27 euros el juliol del 2021 –un increment respecte del juny d'un 2,17%–, mentre que el mateix mes del 2020 va ser de 15,26 euros.

Les Illes són la segona comunitat amb la mensualitat més cara, només per darrere de Madrid (12,38 euros/m²). Pel que fa a la mitjana estatal, el juliol era de 9,67 euros el metre quadrat. Aquesta xifra suposa un augment mensual d'un 0,42% i una caiguda d'un 1,48% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior.

"Els preus de municipis de primera línia i amb una alta densitat de població s'estan igualant als de les principals capitals de província", ha declarat el portaveu del portal immobiliari, Ferran Font. A més, ha destacat que "el fenomen del teletreball i la formació en línia que ha descongestionat les ciutats" és la causa directa d'aquest ajust de preus amb el lloguer dels pobles.

Per altra banda, Font ha explicat que "malgrat que les mensualitats resultin una mica més assequibles que abans, els requisits s'han endurit de manera notable". "A banda de diversos mesos de fiança, s'exigeixen certificats addicionals com un segon titular", ha aclarit. A més, en cas que el sol·licitant tingui un lloc de feina temporal, se'ls reclamen avals i dipòsits bancaris com a "garanties de seguretat" al pagament mensual.

Palma, la cinquena capital més cara

Palma va assolir un preu mitjà d'11,42 euros per metre quadrat el juliol del 2021. Aquesta mensualitat la va situar en la cinquena posició en la llista de les capitals de província més cares de l'Estat. La capital balear va registrar un augment mensual d'un 1,51%. Malgrat tot, la xifra d'enguany suposa una caiguda d'un 15,09% respecte del juliol del 2019, la baixada més gran de l'Estat.

stats