Economia 29/12/2022

El preu del lloguer a les Balears ha augmentat un 14,5% en un any

Santanyí és el municipi on s'ha registrat el major increment (+35%)

ARA Balears
1 min
Pis en lloguer a Palma

PalmaEl preu dels habitatges en lloguer a les Illes Balears ha augmentat un 14,5% aquest 2022. Segons les dades publicades aquest dijous pel portal immobiliari Idealista, actualment el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en lloguer a l'Arxipèlag és de 13,8 euros.

Per municipis, els tres que més han crescut aquest 2022 han estat Santanyí (+35,8%), Andratx (+30,8%) i Alcúdia (+28%). D'altra banda, a Palma s'ha registrat enguany un increment del preu del metre quadrat en lloguer de l'11,9% i s'ha arribat fins als 12,9 euros.

Pel que fa als mercats immobiliaris on més car és el metre quadrat i el lloguer d'un pis són Sant Antoni de Portmany i Santa Eulàlia des Riu, on el preu mitjà d'habitatges en lloguer es va elevar per sobre els 18 euros.

Davant aquesta situació, el portaveu d'Idealista, Francisco Iñareta, ha denunciat que aquest augment dels preus ve provocat per la manca d'oferta disponible i l'increment continu de la demanda. A més, ha assegurat que és possible que durant els pròxims mesos aquests preus continuïn augmentant.

stats