Economia 20/12/2018

El preu del litre de la gasolina, el més baix de l'any

Se situa en els 1,2 euros, un nivell que no marcava des del novembre del 2017

Ara
2 min
El preu del litre de la gasolina registre el seu nivell més baix de l'any

BarcelonaEl preu de la gasolina ha encadenat la seva novena setmana consecutiva de baixades i ha caigut fins al seu mínim de l'any, a les portes de les vacances de Nadal.

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina s'ha abaratit aquesta setmana un 1,06%, i s'ha situat en els 1,211 euros, un nivell que no marcava des de novembre del 2017, segons dades del Butlletí Petrolier de la UE recollides per Europa Press.

Des de l'octubre, quan va tocar sostre, el preu del litre de gasolina acumula una caiguda del 10,7%, cosa que l'ha portat a les portes del tancament de l'any a tocar els seus nivells més baixos des del gener.

També cau el preu del gasoil

En el cas del preu del litre de gasoil, aquesta setmana també ha sumat la setena caiguda consecutiva, després d'experimentar un descens de l'1,1%, per situar-se en els 1,163 euros.

És el preu més baix que registra el litre de gasoil des de l'abril, i ha caigut un 9,4% des dels màxims anuals que va tocar l'octubre passat. D'aquesta manera, tots dos carburants continuen allunyant-se dels rècords anuals i dels màxims des de finals del 2014, que havien tocat a mitjans d'octubre després de l'espiral alcista en què van entrar des de l'agost.

Aquesta caiguda en els preus de la gasolina i del gasoil representarà un gran alleujament per a les butxaques dels conductors en aquest període nadalenc, en què la direcció general de Trànsit (DGT) preveu 18,3 milions de desplaçaments des d'aquest divendres, 21 de desembre, fins al 7 de gener.

La gasolina és més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu mitjà de venda al públic de litre de combustible Euro Súper 95 se situa en 1,367 euros i 1,413 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,33 euros a la UE i 1,329 euros a l'eurozona.

stats