Economia 16/09/2022

Presenten un total de 2.555 sol·licituds per accedir al bo lloguer jove a les Balears

El termini per presentar les peticions ha acabat aquest dijous 15 de setembre

1 min
Finques de pisos a Palma./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl termini per sol·licitar el bo lloguer jove a les Balears ha acabat aquest dijous, 15 de setembre, amb 2.555 peticions rebudes. El Govern està "satisfet amb aquesta resposta", ha assegurat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, mentre responia a la pregunta d'un periodista en una roda de premsa.

El Govern va preveure que fins a 1.600 joves de les Illes, aproximadament, es podrien beneficiar d'aquesta ajuda; per tant, uns 1.000 sol·licitants quedarien fora de la convocatòria. Cal recordar que cada seleccionat rebrà 250 euros a mes durant dos anys.

En total, s'han registrat instàncies provinents de 347 habitatges en els quals ha sol·licitat l'ajuda més d'una persona. Això ha estat possible perquè les ajudes són individuals i no per habitatge, per la qual cosa cada un dels llogaters convivents pot beneficiar-se d'aquesta convocatòria sempre que sigui un dels titulars del contracte.

Els tràmits s'han fet a través d'un programa informàtic que ha de permetre agilitzar el procés de resolució i la Conselleria espera donar una resposta definitiva prest, ha assegurat Marí. També, ha recalcat que la Conselleria ha volgut actuar ràpidament, en comparació amb altres territoris que encara estan presentant la mesura i, per tant, estaran més temps a resoldre les sol·licituds.

Tenir 35 anys i no pagar més de 900 euros

Els requisits per accedir a aquesta ajuda són ser titular d'un contracte de lloguer que no superi els 900 euros, tenir un màxim de 35 anys i que els ingressos de la unitat de convivència no superin tres vegades l'IPREM, és a dir, 24.318 euros. En total, les Balears disposen de 9,6 milions d'euros per cobrir aquesta ajuda.

stats