Societat 26/07/2022

Uns 1.600 joves de les Illes es podran beneficiar del bo de lloguer de 250 euros

El Govern obrirà el termini per demanar la subvenció la primera setmana d'agost

2 min
La pandèmia ha agreujat l'accés a l'habitatge i el mercat laboral dels joves.

PalmaUns 1.600 joves de les Balears podran accedir al nou Bo de Lloguer Jove de 250 euros al mes, segons ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha presentat la subvenció acompanyada del conseller d'Habitatge, Josep Marí, al Consolat. Entre els requisits per optar a l'ajut, Armengol ha avançat que ho podran sol·licitar persones d'entre 18 i 35 anys, amb un contracte de lloguer vigent des de l'1 de gener del 2022 i que no superi els 900 euros mensuals.

Per altra banda, la presidenta ha informat que els joves que hi accedeixen podran gaudir de la subvenció –que serà directa– durant un màxim de dos anys. La cap de l'Executiu ha explicat que la iniciativa és una "política d'incentiu per poder ajudar els joves a tenir accés a l'habitatge i fer-ho més fàcil".

Per la seva banda, el conseller ha recordat que aquesta mesura parteix del govern de l'Estat, però que "han donat l'oportunitat a les comunitats autònomes d'implementar-la de la manera que creguin més convenient". Així, una de les adaptacions que ha fet el Govern balear ha estat pujar el límit del preu del lloguer dels 600 que havia establert l'Executiu de l'Estat als 900 euros.

Compartir pis i límit d'ingressos

Així, les Balears tindran 9,6 milions d'euros del govern espanyol per destinar al Bo de Lloguer Jove els anys 2022 i 2023, atès que l'ajuda té caràcter "retroactiu", segons ha indicat Marí. El titular d'Habitatge també ha apuntat que, com a requisit, els beneficiaris no podran tenir uns ingressos de més de 24.318 euros a l'any.

Per altra banda, la presidenta ha puntualitzat que les subvencions són "individuals", de manera que no interfereix en els casos de persones que comparteixen pis. "Per exemple, si hi ha tres persones que viuen en un pis en què paguen com a màxim 900 euros i tots tenen ingressos de menys de 24.318 euros, els tres poden demanar els 250 euros", ha assenyalat.

stats