Economia 30/08/2019

Els possibles compradors del tren de Sóller acusen els directius de l'empresa de defensar interessos particulars

Es queixen de la connivència entre el batle i el consell d'administració per apel·lar al valor sentimental del ferrocarril i el tramvia

Carles Tudurí
2 min
Els possibles compradors del tren de Sóller acusen als directius de l'empresa de defensar interessos particulars

PalmaL'operació de compra de l'empresa que gestiona el tren de Sóller per part del Grup Raventós-Cordorníu i un petit grup d'empresaris per 25 milions d'euros no s'està desenvolupant tal com esperaven els protagonistes de l'oferta, que acusen l'equip directiu de tenir interessos particulars que poden afavorir des de la gestió de Ferrocarriles de Sóller.

Per exemple, es comenta que Òscar Mayol, president i accionista important de l'empresa, també és propietari de la companyia Barcos Azules. "Curiosament, aquesta empresa sí que permet la venda per internet i el pagament en targeta dels paquets que inclouen serveis del tren o tramvia de Sóller, mentre que aquests tipus d'operació no són possibles quan es compren els serveis directament que ofereix Ferrocarriles de Sóller".

D'altra banda, s'explica que el conseller delegat d'aquesta empresa i també accionista, Vicente Sastre, es propietari del restaurant de prop de 300 places que hi ha a l'estació del tramvia al Port de Sóller i que paga uns 23.000 euros anuals del lloguer, "un preu que està clarament per davall del preu de mercat de la zona i que suposa un perjudici per als accionistes del tren".

L'ARA Balears es va posar en contacte amb Òscar Mayol, però el president va explicar que des del consell d'administració s'ha decidit no fer declaracions sobre el tema de l'oferta pública d'adquisició d'accións presentada per Goros Investment en nom de l'esmentat grup d'empresaris.

Des d'aquest grup, però, es considera que part del consell d'aministració està actuant d'esquena als interessos dels accionistes, perquè no s'està sent transparent. "Fins i tot hem demanat la compatiblitat de l'empresa per tal de saber si és necessari incrementar la nostra oferta, però no se'ns ha facilitat", es lamenten els possibles compradors.

Diumenge es farà una nova jornada de portes obertes al Gran Hotel de Sóller per explicar l'oferta de compra als accionistes que vulguin més informació, però sembla que hi ha un gruix de grans accionistes que no estan disposats a vendre. "Amb el lema que el tren és de Sóller fins i tot es té la connivència del batle Carlos Simarro per apel·lar al sentimentalisme, però allò cert és que la nostra oferta preveu que la gent de Sóller mantingui bona part de les accions".

stats