Economia 20/05/2021

La planta hotelera de Mallorca espera la reacció del mercat britànic amb reobertura dels establiments

Segons la FEHM hi ha un 27% dels hotels oberts en aquest moment

ARA Balears
1 min
La presidenta de la FEHM, Maria Frontera i la vicepresidenta, María José Aguiló.

PalmaLa presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha destacat aquest dijous que la planta hotelera avança en la seva reobertura de manera "lenta però segura". En concret, ha remarcat que hi ha un 27% dels establiments oberts, un fet que esperen que faci reaccionar el mercat britànic després de la pròxima avaluació del semàfor de països.

Segons ha informat Europa Press, Frontera ha destacat que variables com els canvis en els controls en ports i aeroports a les Balears, l'avanç de la vacunació, la imminent confirmació del certificat verd, l'augment de connexions i els missatges de confiança llançats des dels mercats alemany i l'escandinau marquen l'evolució de la temporada turística i la reobertura dels establiments hotelers.

Així, la reobertura segueix un ritme aproximat d'un 3% setmanal, ha assenyalat. D'aquesta manera, fins aquest dijous hi ha 231 hotels oberts a la xarxa de la FEHM, la qual cosa suposa un 25% de les places, amb especial pes dels establiments situats a Sóller, Cala Major i Portals Nous.

En aquest context, la FEHM està a l'espera del que pugui succeir la setmana vinent amb una nova actualització del 'semàfor' britànic i Frontera ha insistit que les Balears reuneixen tots els requisits per ser considerades com a territori al marge d'altres destins de la Península. En tot cas, ha dit que, passi el que passi, les zones més associades al mercat britànic obriran de manera gradual "per donar la imatge de destí viu", argumentant, a més, que el sector hoteler funciona com a palanca i arrossega la restauració i el comerç.

stats