Economia 10/02/2022

PIMEM apunta que la temporada turística pot ser millor que el 2019

A partir de l'informe turístic de la patronal s'ha anunciat que hi ha un increment d'un 50% de les reserves per Setmana Santa i d'un 30% pels mesos d'estiu

ARA Balears
1 min
Cala Pi l'estiu de 2021.

PalmaEl quart informe turístic de la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i l'empresa Processing Smart desvela que les bones perspectives fan pensar que es podrà tenir una temporada turística més bona que la de l'any 2019. Alhora, l'informe demostra que per Setmana Santa les reserves s'han incrementat un 50% i pels mesos d'estiu, un 30%.

L'informe de PIMEM està compost per les referències de diferents empreses d'anàlisi de dades turístiques. Mallorca House Rent, que maneja al voltant de 100 allotjaments turístics a les Illes, ha assegurat que les reserves per juliol i agost tenen una previsió d'ocupació al voltant del 65% i els preus també van a l'alça entre un 5% i un 15%.

L'empresa Dignus, per la seva banda, ha enfocat l'estudi cap a l'estada mitjana i els preus. Segons expliquen, el 47% són reserves d'entre cinc i set dies i que també pugen les reserves de més de vuit dies fins al 31%. Alhora, per segments, les reserves familiars han passat del 17% al 29% per a enguany. A més, afirmen que el mercat que més presencia té i bàsicament predomina és el britànic.

Finalment, Fideltur, una empresa de màrqueting tecnològic online, ha assegurat que els hotels de quatre i cinc estrelles són els que han dedicat més esforcen la fidelització del client i recuperaran el 15% de la seva clientela. Pel que fa a les preferències, el més sol·licitat és el sol i platja, amb el 39%, seguit de salut i benestar, amb un 18%.

stats