Economia 31/03/2022

Pimem alerta d'una "hiperinflació" que "frena en sec la recuperació econòmica"

La patronal ha recordat que ja va augurar una inflació de dos dígits per al juny, però que s'ha avançat dos mesos

ARA Balears
1 min
Benzinera del Polígon de Llevant, Palma.

PalmaLa patronal de la petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) ha encès les alarmes. Segons han explicat, el nou escenari "d'hiperinflació frena en sec la recuperació econòmica iniciada el juny de l'any passat". A més, ha recordat que, setmanes enrere, ja van preveure una inflació de dos dígits per al juny, però que s'ha avançat dos mesos.

PIMEM ha assegurat que la situació està afectant de valent empreses i autònoms, ja que no tenen la capacitat per repercutir aquestes pujades en els seus comptes de resultats. "S'ha de tenir en compte que moltes d'aquestes empreses surten d'una situació molt delicada a causa dels efectes de la pandèmia", han alertat.

Així mateix, han continuat insistint en el discurs que fa setmanes que mantenen: "El control dels oligopolis i la manca de competència real en el negoci de l'energia dificulta que hi hagi preus competitius". Ara bé, en aquest sentit, continuen demanat fixar un preu màxim i eliminar el fas del càlcul energètic.

Alhora, PIMEM ha reconegut preocupació perquè una solució que es pugui aplicar sigui la pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu. Aquesta mesura, segons la patronal, "pot tenir uns efectes positius per als consumidors, però podria repercutir negativament en les empreses, ja que moltes estan endeutades".

stats