Economia 01/06/2022

PIMEM alerta dels "greus perjudicis econòmics" que té per al petit comerç avançar les rebaixes

La Direcció General de Comerç assegura que farà tot el possible perquè es puguin gestionar des de les Illes i no des de Madrid

ARA Balears
1 min
Una botiga de Palma amb rebaixes.

Palma"El petit comerç no ha tingut temps fins dia 24 de vendre el gènere d'estiu o part del gènere". Així començava la compareixença del vicepresident de PIMEM-Comerç, Miquel Àngel Salvà, per explicar com afecta l'avanç de les rebaixes al sector. Salvà ha alertat el que suposa per als petits comerciants iniciar les rebaixes tan aviat i durant tant de temps. "Aplicar un 30%, 40% o 50% acaba afectant molt directament el compte de resultats".

El vicepresident de PIMEM-Comerç també ha assenyalat que enguany hi ha hagut un greu problema de transport. "El comerciant ha rebut el gènere més tard i no hi ha hagut temps de vendre els productes a preu normal; per tant, es perd el marge de beneficis", ha recalcat.

D'altra banda, la Direcció General de Comerç s'ha compromès amb PIMEM a regular les rebaixes des de les Balears i no des de Madrid. "La idea és poder garantir la igualtat en rebaixes. Tots tindríem un calendari de rebaixes", segons ha resumit Salvà de la conversa mantinguda amb Comerç.

Crítiques de Pimeco

La patronal del petit i mitjà comerç de Mallorca (Pimeco) també es mostra contrària a l'avançament del període de rebaixes d'estiu per part de les grans superfícies. Segons el president de l'entitat, Toni Fuster, a les Balears "no té cap sentit" començar abans d'hora les rebaixes, "ja que és quan arriben els turistes". "La data sempre ha estat dia 1 de juliol i no estam d'acord amb la decisió unilateral del gran comerç, que ens perjudicarà a tots", subratlla Fuster.

stats