Economia 06/02/2019

PIMEM critica a la seva gala les aerolínies que aprofiten el descompte de resident per "inflar els preus"

La patronal de la petita i mitjana empresa de Mallorca celebra la seva festa anual de premis amb presència de nombroses autoritats

Carles Tudurí
3 min
Els premiats amb alguns dels representants institucionals presents a la gala.

PalmaLa Federació de la petita i mitjana empresa de Mallorca (PIMEM) ha celebrat aquest dimecres la segona edició dels premis PIMEM, una gala que ha commemorat el treball elaborat per diferents empreses mallorquines al llarg del passat 2018. L'acte també ha servit per distingir sis empreses i una associació empresarial i per donar un toc d'atenció a les aerolínies que operen a les Illes i no repercuteixen tot el descompte aeri que tenen els ciutadans en els preus.

Les empreses premiades han estat Joguines La Industrial, com a millor empresa del sector comerç; Timón Hotel, com a empresa més destacada del sector serveis; Ca’n Gordiola s'ha enduit el premi Indústria; l'emblemàtic restaurant El Celler Les Rambles s'ha adjudicat el premi a millor empresa restauració/turística; mentre que el guardó a la Responsabilitat Social Empresarial ha estat per a Fundació Deixalles. Habitissimo tanca el 2018 ple de reconeixements amb un premi en aquest cas en Innovació; i finalment, l'Associació de Forners i Pastissers ha estat premiada com a millor Associació Empresarial de 2018.

El premi Vinagre enguany ha recaigut a les mans del col·lectiu de companyies aèries que operen a l'illa. PIMEM ha volgut donar un toc d'atenció i ha destacat la importància que aquestes companyies “s'impliquin en la situació de les Illes i deixin d'aprofitar-se econòmicament dels descomptes que van destinats als ciutadans per inflar els preus”.

El president de PIMEM, Jordi Mora, ha destacat el gran treball diari que s'està realitzant des de PIMEM perquè la federació torni a ser “un agent social actiu i visible, que lluita pels interessos economicosocials de les pime mallorquines”.

A més, Mora, en el discurs, ha dedicat unes paraules al recentment mort Antoni Mas, expresident de PIMEM i antecessor de Jordi Mora. “Si PIMEM avui és més fort, és gràcies al gran treball de Toni Mas, qui creia enèrgicament en la necessitat de l'existència de la PIMEM. Gràcies a les seves polítiques internes, avui podem dir que PIMEM s'ha tornat moderna i atractiva per al món empresarial. Aquesta és una gran pèrdua, sempre el tindrem en la nostra memòria i en els nostres cors.

El president de la patronal també ha agraït la presència de José Luis Roca, president de l'acabada de formar Plataforma Pimes, una organització que engloba les federacions de petites i mitjanes empreses, diferents sectorials de l'Estat, i que representa més de tres milions d'empreses. Roca, a més, ha intervingut en el desenvolupament de l'esdeveniment per explicar, juntament amb Jordi Mora, la funció, el treball i els objectius que té la Plataforma Pime. Els dos presidents han explicat als assistents els beneficis i objectius que aquesta nova organització pot aportar als autònoms, petites i mitjanes de Mallorca.

Presència institucional

La gala ha estat dirigida pel famós 'showman' Mag Marín, mag, humorista i guanyador de diversos premis en l'àmbit estatal i internacional, que ha dotat d'entreteniment i diversió l'acte de la federació amb diversos dels seus trucs, impossibles de desxifrar. El lliurament de premis ha estat a càrrec de les diferents autoritats que eren presents a la sala: el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; i la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets. A més, a l'acte també hi han assistit com a convidats la delegada del govern, Rosario Sánchez; la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; i el comandant general de Balears, Juan Cifuentes.

La importància de les petites i mitjanes empreses en el teixit empresarial i social de Mallorca també ha fet que nombroses personalitats polítiques del PP, Ciutadans, Podem i El Pi fossin presents al teatre del centre de Palma

José Falcó, president de la Fundació Deixalles, s'ha dirigit als més de 200 assistents en nom dels guardonats per agrair el reconeixement que els ha donat PIMEM en aquesta edició dels premis PIMEM i enaltir la labor de tots els empleats que “dia a dia fan créixer les empreses de l'illa”.

Ensenyat ha estat l'encarregat de tancar la gala agraint el treball que realitzen les pime per fer que les Illes Balears siguin una de les comunitats més reconegudes en l'àmbit de l'Estat i internacional.

stats