Economia 27/01/2021

Pimeco reclama a Armengol la condonació dels impostos autonòmics i més ajuts directes per als comerços

La patronal demana a la presidenta que exigeixi més mesures econòmiques al govern espanyol

i
Ara Balears
1 min
PIMECO reclama a Armengol la condonació dels impostos autonòmics i més ajudes directes als comerços

La patronal del petit i mitjà comerç de Mallorca ha reclamat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, la condonació dels impostos autonòmics així com ajudes directes als comerços i els parcs infantils de l'illa. El president de Pimeco, Toni Fuster, demana a la presidenta que reclami al govern espanyol, urgentment, les mesures sanitàries i econòmiques necessàries per salvar el petit comerç.

Fuster calcula que per rescatar el sector a Mallorca caldrien com a mínim 100 milions d'euros. A més, Pimeco reclama un mínim de 30.000 euros per a cada botiga i parc infantil i recorda que des de l'inici de la pandèmia s'han tancat un centenar de petits comerços.

La patronal adverteix que tenir les portes obertes dels comerços no significa que hi hagi ingressos, ja que "les caixes són molt magres i la situació per a moltes famílies és delicadíssima"; segons Fuster. Aquest dijous Pimeco participarà en la reunió de la Mesa de Comerç, on reivindicarà més ajudes directes, la condonació dels impostos i taxes, el disseny de polítiques de mobilitat que beneficiïn el sector i que s'atenguin amb urgència les necessitats dels comerciants.

stats