Pimeco demana al Govern que no limiti l'arribada de creuers davant la baixada de vendes d'un 20%

La patronal del petit comerç reclama mesures per potenciar la bona imatge turística de Palma

La patronal del comerç detallista  Pimeco  ha demanat al nou Govern que es constitueixi  després  de les eleccions  del 26 de maig que no limiti l'arribada de creuers, després de constatar una "gran baixada de  vendes " a les botigues de Palma al maig, d'un 20% respecte del mes anterior.  Pimeco  ha demanat en un comunicat que el futur Govern balear impulsi mesures per potenciar la bona imatge turística de Palma, posi fi a la turismofòbia i no limiti l'arribada de creuers als ports.

Segons l'anàlisi de l'entitat, tant els barris com el centre de Palma  es  veuen afectats per  aquesta disminució   de les vendes . El  president de la patronal, Toni Fuster, ha declarat que "no hi ha turistes i els residents no compren".

Segons dades facilitades pels socis de  Pimeco , les vendes han baixat una mitjana d'un 20%an tota la ciutat de Palma respecte del mes anterior. El centre històric és una de les zones més afectades per aquesta disminució, i els associats del carrer del Sindicat xifren la caiguda de  vendes en un 25% respecte de l'any passat. A la zona dels Geranis, els  ingressos a les botigues han baixat un 15%, mentre que els bars han registrat una disminució de negoci d'un 25%, segons dades de  Pimeco .

Bars que l'any passat per aquestes dates registraven una bona afluència de clients, aquest mes han estat pràcticament buits, segons l'entitat. A la zona del Born, la baixada de les vendes és d'un 15%, una zona on "la primera quinzena va ser bona, però la segona ha estat molt dolenta", explica la presidenta dels comerciants de la zona, Carolina Domingo.

Segons Domingo, a aquests mals resultats hi contribueix el fet que al llarg d'aquestes setmanes s'hagi duit a terme el muntatge de la Fira del Llibre al passeig del Born. "Quan hi ha muntatges al passeig del Born la baixada de vendes és brutal", explica.  L'activitat, sobretot en botigues de roba, també ha disminuït de manera notable a les zones de General Riera, prop un 15%, i Nou Centre.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF