Economia 25/11/2020

El PIB de les Balears creixerà un 12,4% el 2021, segons Airef

L'entitat preveu una davallada del 21,6% enguany

Ara Balears
1 min
El sector serveis, el més afectat pel covid-19.

PalmaEl Producte Interior Brut (PIB) de les Balears creixerà un 12,4% durant el 2021, segons estima un informe de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef). Les previsions d'aquesta entitat apunten que enguany l'economia de l'Arxipèlag baixarà un 21,6%, però preveu una recuperació més intensa en el pròxim exercici, recull Efe.

En aquest document, l'Airef es mostra més optimista que les estimacions donades a conèixer per altres organismes. Insisteix també en la importància que el turisme té en la comunitat autònoma i recorda la caiguda del 40% del PIB en el segon trimestre de l'any.

En l'àmbit laboral, Airef estima una reducció de l'ocupació del 20,5% a les Balears durant aquest any. No obstant això, les previsions que fa amb vista al 2021 són millors, perquè creu que hi haurà un increment del 15,7%.

L'organització ha subratllat que aquesta situació està marcada pels baixos nivells d'ocupació en els hotels de l'Arxipèlag i a causa de la incertesa que genera la crisi sanitària. A més, adverteix que aquests aspectes es podrien mantenir durant el que queda d'any, a causa de l'empitjorament de la pandèmia.

stats