Economia 06/06/2019

Pfizer al·lega raons científiques per no investigar els efectes positius contra l'Alzheimer d'un dels seus medicaments

El diari 'The Washington Post' va publicar que Pfizer va considerar massa cara la investigació

Ara
1 min
Pfizer al·lega raons científiques per no investigar els efectes positius contra l'Alzheimer d'un dels seus medicaments

BarcelonaLa farmacèutica nord-americana Pfizer es va negar presumptament a difondre els indicis que un dels seus medicaments tenia efectes beneficiosos contra l'Alzheimer al considerar que el cost de 80 milions de dòlars (71 milions d'euros) de prosseguir amb les investigacions seria massa elevat, segons un article del diari 'The Washington Post'. La companyia va respondre al·legant que no va publicar les dades per "raons científiques".

D'acord amb la informació publicada, el 2015 Pfizer hauria descobert que un dels seus fàrmacs, l'antiinflamatori Enbrel, podria reduir un 64% el risc de patir Alzheimer, després d'analitzar centenars de milers de dades relacionades amb les reclamacions d'assegurances mèdiques. Enbrel s'acostuma a receptar per combatre l'artritis reumatoide.

El cost de verificar si, en efecte, aquest medicament resulta beneficiós en la prevenció de l'Alzheimer seria d'uns 80 milions de dòlars, segons el 'Washington Post'. Un cost que, arran d'una discussió interna, l'empresa nord-americana va decidir que era massa elevat, per la qual cosa hauria optat per no fer pública la troballa.

Pfizer va replicar dimecres amb un comunicat en què assegura que la decisió de "no publicar una anàlisi estadística de dades incloses en reclamacions d'assegurances mèdiques" i de "no considerar un assaig clínic més ampli sobre la malaltia basat en la mencionada anàlisi estadística" es va prendre per "raons científiques i no tenint en compte incentius financers".

stats