Economia 09/02/2021

Les patronals hoteleres reclamen a Sánchez i Armengol que pressionin la UE perquè arribin més vacunes

FEHM i ACH donen suport a la Plataforma Vacunes. Salut i Economia

i
Ara Balears
1 min
Les patronals hoteleres donen suport a la Plataforma Vacunes. Salut i Economia

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i l'Agrupació de Cadenes Hoteleres de les Balears (ACH) ja han manifestat diverses vegades que la vacunació és clau en la reactivació econòmica de les Balears. La presidenta de la FEHM, Maria Frontera, considera que tant el president del govern espanyol com la presidenta Armengol haurien de "lluitar i treballar de manera efectiva per agilitar davant la Unió Europa l'arribada de vacunes". En la mateixa línia va el discurs del president de l'ACH, Gabriel Llobera, que també defensa que cal una estratègia millor coordinada i alineada amb les comunitats, "donant-los mitjans i eines per posar en marxa una campanya intensiva de vacunació".

Avui dematí, els presidents de FEHM i de l'ACH, Maria Frontera i Gabriel Llobera, acompanyats d'altres representants de diferents associacions hoteleres, s'han reunit amb l'impulsor de la plataforma Vacunes, Salut i Economia, Miquel Munar. L'objectiu ha estat sumar suports entre ciutadans, entitats i empreses amb la finalitat d'explicar la necessitat de fer una immunització massiva a les Balears abans de l'estiu per evitar un "desastre econòmic i social".

Munar ha recordat que ha impulsat aquesta plataforma per fer arribar un missatge d'auxili a Madrid i a la Unió Europea amb l'objectiu que arribin les vacunes i poder salvar el turisme, ja que, asseguren, "és la nostra principal font econòmica". Segons l'impulsor, "els càlculs del president Pedro Sánchez apunten al fet que no serà fins a final d'estiu quan el 70% de la població estigui vacunada i aquesta és una data massa tardana per a les Illes".

stats