Economia 24/07/2021

Els operadors turístics no registren cancel·lacions de viatges d'alemanys a Mallorca

Un viatge a Berlín que fa uns dies estava a 50 o 60 euros ha pujat fins als 330 si es vol volar dilluns

ARA Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma.

PalmaEls operadors turístics no han registrat, fins aquest dissabte, un retorn anticipat o cancel·lacions de viatges d'alemanys a Mallorca, després que el govern germànic decidís qualificar Espanya, incloses les Illes Balears, com a zona d'alt risc per coronavirus.

Segons ha informat Europa Press, un portaveu de TUI ha dit a l'agència de notícies alemanya DPA que "les primeres informacions de la Platja de Palma indiquen que els turistes volen venir de vacances a Mallorca". Aquestes declaracions se sumen al fet que a les pàgines de les aerolínies encara tenen aquest dissabte disponibilitat de passatges de Palma a Alemanya per diumenge i dilluns.

Tot i això, cal destacar que el preu dels bitllets ha augmentat considerablement, de manera que un viatge a Berlín que fa uns dies estava a 50 o 60 euros ha pujat fins als 330 si es vol volar dilluns.

En aquests moments, segons l'associació de viatges alemanya DRV, uns 200.000 turistes germànics estan de vacances a Espanya amb la modalitat de paquets turístics. D'aquests, el 60% són a les Balears; el 30%, a les Canàries, i la resta, a la Península. Així mateix, es calcula que hi ha 200.000 turistes alemanys més a Espanya que hi han arribat de manera particular.

Alt risc

La incorporació d'Espanya a la llista de països considerats d'alt risc pel govern germànic entrarà en vigor dimarts a Alemanya i implicarà l'obligació de fer una quarantena de 10 dies en retornar al país. Aquesta mesura no s'aplicarà a les persones que estiguin totalment vacunades o que hagin passat la infecció. Així mateix, els qui presentin una prova negativa als cinc dies d'iniciar la quarantena també podran escurçar aquest període.

stats