Economia 08/08/2021

L'ONCE va atendre a més de 1.200 persones amb discapacitats visuals durant el 2020 a les Illes

Malgrat les dificultats de la pandèmia, la fundació va donar cobertura a 71.000 afiliats en tot l'Estat

2 min
Tot i haver recaptat 600 milions d'euros menys que l'any 2019, l'any passat el Grup Social ONCE va atendre a més de 1.200 persones amb discapacitat visual a les Illes.

PalmaEl Grup Social ONCE va donar cobertura a 1.245 persones afiliades que tenen discapacitats visuals a les Illes Balears, d'un total de 71.000 que hi ha en tot l'Estat. L'ONCE ha volgut mostrar braó, però també el fort compromís que hi va haver amb la societat durant el 2020. Segons han explicat, amb la rescissió total de la seva activitat comercial de venda de productes de loteria, va afectar amb contundència al grup social. De fet, segons han indicat amb l'informe de valor compartit anual, van tenir una disminució de més 600 milions d'euros en comparació el 2019. Però això no va impedir que seguissin exercint com a força de contenció social.

Cessió d'infraestructures

El compromís va anar més enllà d'atendre a les 1.245 persones, ja que l'ONCE va cedir hotels i la seva empresa de servei de neteja per fer neta tota la part tèxtil d'hospitals, centres de dia o residències. Alhora, també van confeccionar mascaretes i material sanitari que van cedir en forma de donatius. Segons ha dit Tel vicepresident del consell territorial, Toni Sora, "va ser el nostre granet d'arena."

El Grup va finalitzar el 2020 amb un total de 70.000 treballadors. Això va significar establir-se com la quarta entitat no pública més gran de l'Estat. Del total, el 58 per cent d'aquests empleats eren persones amb discapacitat, i un 43 per cent dones. A més, Sora també ha destacat que durant el 2020, l'ONCE va actuar fent pressió a empreses perquè aquestes contractessin a persones amb discapacitat, aconseguint així la contractació de 8.887 persones.

Un altre tema a què va posar esforç el Grup Social ONCE va ser en els problemes de soledat. El delegat de l'ONCE a Balears, Josep Vilaseca, ha referenciat que durant el 2020 es varen atendre a 130 persones amb discapacitat visual que vivien totes soles a les Illes, i a 14.000 en l'àmbit estatal. "La soledat és una de les pandèmies que també s'estan vivint a aquest segle", ha destacat el delegat. A més, també ha volgut deixar constància que altres governs, com l'anglès o el xinès, ja existeixen diferents ministeris dedicats a l'esmentada problemàtica.

stats