Economia 24/08/2020

Els hotels de les Illes varen tancar el juliol amb un 86% d'estrangers menys que l'any passat

Fins a 360.000 turistes es varen allotjar en establiments de Mallorca

Ara Balears
1 min
Turistes al centre urbà de Palma. / ARA BALEARS

PalmaL'ocupació hotelera de les Balears va arribar al 39,8% de les places disponibles durant el mes de juliol, una xifra per damunt de la mitjana estatal, que es va situar en el 35,6%, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Durant aquest mateix període de l'any passat, l'ocupació hotelera estrangera ha baixat un 86,1%.

En total, els hotels de les Balears van registrar el mes passat 1,6 milions de pernoctacions. La xifra representa un 84% menys que les obtingudes el mateix mes de 2019, una caiguda molt similar a l'experimentada per la resta de destinacions turístiques estatals, apunta el Govern en una nota. Els hotels de les Balears van allotjar al juliol un total de 354.129 viatgers, un 80% menys que els rebuts en el mateix període de l'any anterior. Mallorca va ser la zona turística que va obtenir un major nombre de pernoctacions de tot Espanya, amb un 1,1 milions en total i també ha estat l'única comunitat a on els hotels van allotjar més estrangers que turistes espanyols, en concret 250.766 i 109.363, respectivament.

Pel que fa als preus, a tot l'Arxipèlag, els ingressos per habitació en els establiments turístics han caigut un 56% en termes interanuals. Cal destacar que l'àrea amb més pernoctacions és la de Palma – Calvià, amb 525.000, una xifra que la posiciona entre les zones espanyoles amb més activitat del sector al juliol. En aquest sentit, els clients espanyols representen un 10% del total, mentre que el 90% són estrangers i la durada mitjana de l'estada és d'uns cinc dies.

En l'àmbit estatal, les pernoctacions hoteleres han baixat al juliol un 73,4% respecte del mateix mes de l'any passat. Així mateix, les estades del turista espanyol han disminuït un 50% i les dels estrangers, un 85,7%.

stats