PIMEM
Economia 23/01/2023

La nova associació de restauració de PIMEM demana un conveni "clarament diferenciat" del d'hostaleria

La diferència entre els dos sectors, segons el nou dirigent de l'associació, "és més que evident i necessita les seves pròpies categories"

ARA Balears
1 min
La hostaleria és un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus

PalmaLa Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) ha presentat aquest dilluns la nova associació de restauració i ha demanat un conveni "clarament diferenciat" del d'hostaleria. Segons ha informat PIMEM en una nota de premsa, recollida per Europa Press, la patronal ha presentat els que encapçalaran l'associació de restauració, que estarà presidida per César Amable i Jaume Colombàs, com a vicepresident primer. Colombàs també és el president de l'associació AREMA, entitat que es va crear durant la pandèmia per defensar els interessos del sector.

En la seva intervenció, Amable ha posat el focus en la necessitat de començar a treballar per aconseguir un conveni "clarament diferenciat" del d'hostaleria. Per al nou president, són "moltes" les diferències entre els dos sectors i el conveni hauria de recollir les "especificitats" i "adaptar-se" a les necessitats del restaurant. "Ja el mateix CNAE divideix les activitats i dins del grup d'hostaleria ja hi ha els serveis d'allotjament i els serveis de menjars i begudes", ha assegurat Amable.

D'altra banda, el nou president de PIMEM-Restauració també ha justificat un conveni "diferenciat" per raons de gestió de les empreses, tipus de clients, perfil de treballadors i previsions de venda que tenen els hotels respecte dels restaurants. Amable ha citat directament a l'actual conveni, on s'assegura que "les categories de les taules salarials recollides al conveni actual només estan pensades per a hotels, en restauració no existeixen i les que existeixen no es corresponen amb les necessitats de restauració". I és que la diferència entre els dos sectors, segons el nou dirigent de l'associació, “és més que evident i necessita les seves pròpies categories”.

stats