Norwegian pretén acomiadar el 85% de la seva plantilla a Espanya

La decisió implica deixar inoperatives les bases de Barcelona, Gran Canària i Tenerife Sud

2 min
Norwegian ja té el permís per operar entre els EUA i Barcelona

BarcelonaNorwegian té la intenció d'acomiadar 1.191 treballadors a tot Espanya. Així ho ha comunicat l'aerolínia noruega als empleats segons la Unió Sindical Obrera (USO) i Sepla, que denuncien que aquest nombre de persones implica el 85% de la plantilla de la companyia a l'Estat. Els sindicats afegeixen també que la decisió s'ha pres després "de més d'un any beneficiant-se de la figura de l'ERTO per causa major". A més, aquest acomiadament massiu suposa acabar amb les operacions de llarg radi que es feien des de Barcelona, així com "una brutal retallada de les operacions de curt radi", denuncien altre cop els sindicats.

"Pel que fa a aquesta última operativa, Norwegian ha anunciat la seva intenció de deixar inoperatives i sense tripulació tres de les cinc bases de curt radi que quedaven a Espanya, en concret Barcelona, Gran Canària i Tenerife Sud", indica la USO. "Norwegian mantindria les seves dos bases operacionals de Màlaga i Alacant, tot i que només amb un avió a cadascuna durant aquest any", especifica la USO.

La companyia ja havia explicat a principis d'aquest any que el futur de l'aerolínia passava per eliminar el llarg radi. Llavors Jacob Schram, conseller delegat de l'empresa, ho va defensar com una manera d'apostar pel curt radi, però els nous anuncis indiquen que aquesta modalitat de vol també es veurà afectada. A tot això, la USO i Sepla hi afegeixen que el moviment arriba poc després que la companyia aèria hagi iniciat processos de contractació de pilots a Dinamarca i Finlandia, cosa que per al sindicat implica que l'aerolínia pretén suplir la producció espanyola des d'allà.

L'únic que ha dit aquest dilluns l'aerolínia és que es tracta d'un procés de reestructuració que s'ha dut a terme a "tots i cadascun dels mercats on la companyia tenia operacions" (els països nòrdics, el Regne Unit, els Estats Units, Itàlia i França) i que per a ells és important tenir en compte que Espanya serà l'únic lloc tret d'Escandinàvia on Norwegian mantindrà una base permanent.

Però la retallada de plantilla evidencia la delicada situació financera que l'empresa arrossega des de fa ja uns anys i que van precipitar tant la suspensió temporal de vol per als avions Boeing 737 Max com les restriccions a la mobilitat relacionades amb la pandèmia. A tot això s'hi sumava a finals de l'any passat la negativa del govern noruec a ajudar l'aerolínia amb diners públics, cosa que va dur la companyia a demanar la suspensió de pagaments a Noruega.

stats