Economia 20/09/2022

Només un 1% dels lloguers a Palma costen menys de 750 euros al mes

L'oferta per menys de 1.000 euros augmenta fins al 16%, segons Idealista

ARA Balears
1 min
A dalt, pisos de lloguer a Ciutat. A baix, habitatges en lloguer visitats per l’ARA Balears.

PalmaPalma és una de les tres capitals de província en què només un 1% de l'oferta per llogar costa menys de 750 euros mensuals. Aquest és el preu que el portal immobiliari Idealista ha marcat com a "assequible" per fer un estudi del pes de l'oferta de lloguers assequibles sobre el total de l'oferta a totes les capitals de l'Estat.

Els lloguers assequibles han disminuït, a Palma, del 21% a l'1%, respecte del 2021, la darrera vegada que la plataforma va publicar aquest informe. També, en general, l'oferta assequible arreu de l'Estat s'ha reduït d'un 42% el 2021 a un 27% enguany.

Barcelona i Sant Sebastià són les altres dues ciutats capital que sols tenen un 1% de lloguers assequibles disponibles per menys de 750 euros mensuals. Segons el mateix estudi, l'oferta el 2021 era del 14% i el 9%, respectivament.

Idealista, davant "aquests mercats tan exclusius", ha fet una segona prova marcant com a límit un lloguer de 1.000 euros o menys. En aquest cas, l'oferta a Palma és del 16%, així com del 13% a Barcelona i del 12% a Sant Sebastià.

La ciutat on més s'encareix el preu

Cal recordar que Palma és la capital de l'Estat on més va pujar el lloguer el mes d'agost, segons un altre estudi d'Idealista. En total, el preu es va encarir un 3,3% de mitjana.

Andratx i Llucmajor són els següents municipis on més es va incrementar el preu de lloguer, amb una pujada del 18,5% i del 5,8%.

stats