Economia 24/02/2021

El nombre de cooperatives creix un 7% a les Balears durant el 2020

El 2019 n'hi havia 276, i l'any passat se'n varen registrar 295

1 min
En dos anys s'ha passat de tenir quatre microcooperatives a tenir-ne 19

PalmaEl nombre de cooperatives a les Balears ha crescut un 7% durant el 2020. En xifres, s'ha passat de les 276 cooperatives el 2019 a les 295 inscrites a final de l'any passat. Aquesta és una de les principals dades que s'ha posat en relleu en el marc del Consell de l'Economia Social i Cooperativisme d'aquest dimecres.

"Dins l'economia social, és una figura d'empresa que ha tingut un recorregut molt important durant el 2020. Això indica que les cooperatives són una aposta important", ha dit el director general de Promoció Econòmica, Manuel Porras, després de la reunió.

Durant la trobada també s'ha fet constar que en dos anys s'ha passat de tenir quatre microcooperatives a registrar-ne 19. Aquesta xifra demostra que "la feina que es va començar a fer a través de la Llei de microcooperatives ha tingut un recorregut molt favorable", ha afegit Porras. En aquest sentit, el director general ha apuntat que en els darrers anys el Govern ha duplicat les aportacions pel suport i manteniment d'aquesta forma organitzativa de treball, i ha passat dels 386.000 euros el 2018 als 815.000 euros el 2020. "L'aposta que fa el Govern per l'economia social és molt important; en dos anys hem doblat els recursos monetaris associats a l'economia social", apunta.

Per part seva, la presidenta de la Unió de Cooperatives de Treball Associat i de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, Malena Riudavets, ha recordat que a Espanya l'economia social suposa el 10% del Producte Interior Brut (PIB) i a les Balears només un 3%. "Seria interessant poder augmentar-lo perquè és una manera de canviar el model empresarial que tant necessitam a ales Illes", ha dit.

stats