Economia 22/09/2020

La xifra de negocis del sector dels serveis cau un 40% a les Balears el juliol

És el major descens de tot l'Estat

Ara Balears
1 min
Al conjunt de l'Estat, la facturació del sector  serveis va descendir un 13,7%.

PalmaLa xifra de negocis del sector dels serveis a les Balears va registrar un descens interanual d'un 40,16% el juliol, el major de tot l'Estat, segons les dades fetes públiques aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per la seva banda, l'ocupació va disminuir a Espanya un 6,1% el juliol respecte del mateix mes de l'any anterior, una caiguda un punt més moderada que la registrada el juny, sobretot pel descens en el comerç (2,9%) i en altres serveis (8%). La taxa anual en l'ocupació va disminuir a totes les comunitats autònomes. Múrcia registrà el menor descens (-2,5%) i les Illes el major (-19,3%), segons ha informat l'agència Efe.

La facturació del sector va descendir un 13,7% a l'Estat en comparació amb el mes de juliol del 2019, de manera que continua la tendència a la moderació iniciada després de l'enfonsament del 41% de l'abril en ple estat d'alarma, segons apunta l'agència Efe.

Segons l'indicador d'activitat d'aquest sector publicat per l'INE, els ingressos dels serveis es varen moderar 4,3 punts respecte del descens d'un 18% del juny. Per sectors, la facturació del comerç va baixar el 7,6%, mentre que la dels altres serveis va caure un 24,4%.

Als altres serveis, es varen reduir les vendes de l'hostaleria (47%), les activitats administratives i serveis auxiliars (38,6%), el transport i emmagatzematge (23,1%) les activitats professionals, científiques i tècniques (9,2%) i la informació i comunicacions (8,3%).

stats